Elektrotherapie

elektrotherapie

Elektrotherapie is een essentieel onderdeel van de kinesitherapie. Het is een algemene term die verschillende behandelingswijzen groepeert.

Die behandelingswijzen gaan van elektrische stimulatie om spieren te verstevigen tot het gebruik van geluidsgolven (ultrasound) en licht (laser) om blessures te behandelen.

Elektrotherapie wordt zelden als enige therapie gebruikt. Het wordt gebruikt in combinatie met specifieke oefentherapie en met manuele technieken.

In onze praktijk maken wij gebruik van het allernieuwste toestel dat op de markt is nl. de COMBI 400. Met dat toestel kunnen we de volgende elektrische therapieën geven:

- NMES of 'neuromuscular electrostimulation' zorgt voor de stimulatie van zenuwen en spieren. Dit wordt gebruikt bij spieratrofie of ondersteuning bij het trainen van verschillende spiergroepen maar ook voor spierstimulatie na een operatie of na neurologische schade.

- TENS of 'transcutaneous electrical nerve stimulation' werkt pijnstillend. Tens kan o.a gebruikt worden bij acute pijnen, postoperatieve pijn, fracturen, peesproblemen, spierproblemen, chronische pijn ...

- ULTRASON werkt op basis van geluidsgolven. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en stimuleert het genezingsproces. Ultrason wordt gebruikt bij chronische gewrichtsproblemen, spierpijn, sportblessures ...

- LASER of lichttherapie heeft een uitgebreid indicatiegebied.

Interesse? Neem met ons vrijblijvend contact op bel ons op 089/ 30 49 84 of