Winback Medical Tecar therapie

De media aandacht die deze tecar therapie onverwachts kreeg, zorgde voor een snelle groei! Het is een behandelingsvorm die al langere tijd in Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland gebruikt wordt. Een essentiële rol in de ontwikkeling van deze tecar therapie is de topsport. In deze context heeft de Winback therapie de eerste belangrijke resultaten laten zien, door gekwetste topatleten in staat te stellen in zeer korte tijd terug te keren in competitie.

Vele topteams zoals de nationale Franse voetbalploeg, de Braziliaanse nationale ploeg, topteams in volleybal, basketbal, schermen, rugby en wielrennen behandelen hun spelers met deze  tecar behandelingstechniek!

Na de resultaten in de sportwereld zijn andere sectoren  in de gezondheidszorg de technologie gaan gebruiken voor het behandelen en voorkomen van bot, gewricht, spier, bloed en lymfe problemen. We merken vaak al na de eerste behandeling een verlichting van de pijn en een verbetering van de beweeglijkheid!

Hoe werkt het ?

Tecar is een radiofrequente stroom tussen 0,3 en 1,2 MHZ. De lagere frequenties hebben als eigenschap het membraanpotentieël te stimuleren. Hierdoor wordt de uitwisseling van ionen bevorderd en het celmetabolisme hersteld. Deze therapie geeft ons de mogelijkheid door gebruik te maken van gerichte energie het weefsel te stimuleren. We kunnen zowel zacht weefsel als hardere structuren mobiliseren, oppervlakkig maar ook tot 6 cm diep. De toevoeging van radiofrequente energie lost verklevingen op. Het herstel vindt plaats in het diepe weefsel door het toedienen van de radiofrequente stroom. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zelf de genezingsprocessen in gang te zetten! Dit resulteert in een versnelling van de processen die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van de ontsteking en pijn.

Winback Tecar therapie is een toevoeging aan de manuele behandelingen die wij gebruiken in onze praktijk. Wij zijn officieel het vijfde behandelingscentrum in Vlaanderen waar deze therapie met succes toegepast wordt!

De tecar therapie geeft zeker een meerwaarde voor onze kiné behandelingen.

De tecar therapie :

- verlicht de pijn

- versnelt het weefselherstel

- vergemakkelijkt de bewegingen

Wij gebruiken deze therapie voornamelijk bij:

  • fibromylagie-chronische aandoeningen zoals artrose,lumbalgie,cervicalgie
  • sportletsels zowel spier-pees als bandtrauma's
  • nek en rugklachten
  • achillespees klachten samen met shockwave therapie (ESWT)
  • tenniselleboog samen met shockwave therapie ( ESWT)
  • hielspoor samen met shockwave therapie ( ESWT)
  • lymfedrainage zowel voor bovenste (na bv borstoperatie-zwelling arm na borstamputatie) als onderste ledematen

 

Voor meer info neem zeker een kijkje op www.winback-medical.com

 

Gerelateerde behandelingen: 

Interesse? Neem met ons vrijblijvend contact op bel ons op 089/ 30 49 84 of