Lymfedrainage

Lymfedrainage

Wij gebruiken in onze praktijk de COMPRESSIEBROEK met 24 luchtkamers voor een volledige lymfedrainage. Lymfedrainage is een klassieke maar doeltreffende behandeling. Door het ondersteunen van de lymfecirculatie kunnen heel wat gezondheidsproblemen vermeden worden. Wanneer ons lymfesysteem normaal functioneert, speelt het een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en zorgt het voor de afvoer van afvalstoffen.

De lymfedrainagetechniek is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem weer op peil te zetten. De lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeren ongeveer vijftien procent van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen zoals vroegtijdige veroudering, zware benen, een futloos gevoel … Lymfe betekent "lichtdrager". Men zou de stof dan ook kunnen omschrijven als de 'drager van de energie van de mens'. Lymfe haalt ziektekiemen en afvalstoffen, spanningen en emoties uit het lichaam. Met andere woorden: het verwijdert alles wat in principe niet in een menselijk lichaam thuishoort.

De COMPRESSIEBROEK met 24 luchtkamers is echt een vast onderdeel van de onstuwingstherapie. De 24 elkaar overlappende kamers worden in een oppompcyclus van onder naar boven met lucht gevuld. Alle kamers blijven zolang gevuld tot de laatste kamer de gewenste druk bereikt heeft. Daarna verdwijnt de lucht gelijktijdig uit alle kamers en na een kleine pauze begint de oppompcyclus opnieuw. Het grote voordeel van de compressiebroek is de mogelijkheid tot een drainage van buik en bekkengebied.

Wij gebruiken onze compressiebroek bij:

  • veneuze oedemen
  • posttraumatische zwellingen
  • zwelling na borst-, heup-, knie- en enkeloperatie
  • lymfeoedemen
  • zware benen na inspanning
  • cellulitis in combinatie met endermologie
  • gevoelsstoornissen bij CVA (hemiplegie);
  • na hernia

Gerelateerde behandelingen: 

Interesse? Neem met ons vrijblijvend contact op bel ons op 089/ 30 49 84 of