Dry needling

Hilde heeft een kwalitatieve opleiding dry needling gevolgd waarbij de grootste zorg wordt besteed aan kwaliteit en veiligheid bij het prikken en waarbij sterk wordt ingezet op vervolgopleiding en continue bijscholing.

Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is NIET HETZELFDE ALS ACUPUNCTUR. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen. Bij acupunctuur is het effect eerder energetisch.

Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt.De behandeling van die triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die spanningspunten.

Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort krampgevoel. Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen.

Dry needling maakt deel uit van een totaal behandeling en is geen behandeling op zich.

Dry needling wordt gebruikt wanneer triggerpoints verantwoordelijk zijn voor de pijn. Triggerpoints kunnen naast pijn en uitstraling ook stijfheid en bewegingsbeperking geven. Triggerpoints kunnen zowel acuut als chronisch ontstaan. Een verkeerde houding, overbelasting van bepaalde spieren door bijvoorbeeld sport of langdurig gebruik maken van de computer zijn maar enkele voorbeelden van veel voorkomende oorzaken van triggerpoints. Verder kan ook stress een belangrijke onderhoudende factor van triggerpoints zijn.

 

 

 

Gerelateerde behandelingen: 

Interesse? Neem met ons vrijblijvend contact op bel ons op 089/ 30 49 84 of