Kinesis One

kinesis one

Eén van de paradepaardjes van onze kinepraktijk is de KINESIS wand. KINESIS (Grieks voor beweging) is het nieuwe bewegingsconcept dat exact aansluit bij onze visie op bewegen. Dit geheel nieuwe concept maakt functioneel oefenen mogelijk, waarmee het voorziet in een behoefte die al heel lang aanwezig was.

Bewegen

Klassieke trainingsapparatuur is geschikt om spierkracht te verbeteren, maar omdat de gebruiker gedwongen wordt de beweging van het apparaat te volgen is het moeilijk om de transfer te maken naar dagelijkse activiteiten zoals lopen, bukken, tillen, omhoog komen uit zit enz.

Omdat KINESIS de bewegingen van de gebruiker volgt in plaats van andersom kan de transfer naar dagelijkse activiteiten wel worden gemaakt. Daardoor vergroot trainen met KINESIS niet alleen de spierkracht, maar tegelijkertijd wordt ook de stabiliteit en de coördinatie binnen een beweging getraind. Precies dat coördinatieve element bepaalt de kwaliteit van de beweging. Dat functionele trainen kan perfect met KINESIS. Kracht, bewegen en coördinatie werden in dat concept namelijk samen gebracht.

De KINESIS wand

De KINESIS bestaat uit een wand waarachter gewichten schuil gaan. Voor de wand zijn op vier verschillende manieren kabels gespannen met een variabel verloop. De gebruiker neemt plaats voor de wand en kan vervolgens iedere functionele beweging maken die hij wil. Bewegingen zoals tillen, duwen, trekken maar bijvoorbeeld ook de “golfswing”, de tennisslag, de "shotbeweging" bij voetbal of andere sportbewegingen kunnen getraind worden. Hierbij wordt ook een groot appel gedaan op de rompstabiliteit: super functioneel dus!

Het unieke aan Kinesis is de mogelijkheid tot driedimensionaal bewegen: niet alleen van boven naar beneden en van voren en naar achteren, maar bewegingen in alle denkbare richtingen.

De trainingsmogelijkheden zijn oneindig en trainen met KINESIS verbetert balans, kracht, lenigheid en coördinatie. In tegenstelling tot normale fitnessoefeningen, worden alle oefeningen vanuit stand, zit en of lig gedaan, net zoals in het dagelijkse leven.

De logische stap naar totaal bewegen

KINESIS is een logische stap naar totaal bewegen en is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Kinesis kan gebruikt worden zowel als functioneel herstel(oefentherapeutisch) na een trauma of chronische lichaamsklachten als ook voor functionele fitness (alle sporthandelingen en activiteiten uit het dagelijks leven kunnen nagebootst worden).

Kinesis is geschikt voor mensen van alle leeftijden en richt zich o.a. op algemene verbetering van de conditie, sporttraining en spierversterking. Dankzij het unieke ontwerp kunnen er meer dan 200 verschillende oefeningen en een oneindig aantal bewegingen worden uitgevoerd, zodat er beantwoord wordt aan de wellness-behoeften van de grootst mogelijke groep gebruikers.

Alle bewegingen zijn vloeiend en natuurlijk waardoor zonder risico het hele lichaam bij de training betrokken wordt. Dankzij de volledig instelbare weerstand kan Kinesis afgesteld worden op de behoefte van elke gebruiker ongeacht leeftijd of conditie.

Gerelateerde behandelingen: 

Interesse? Neem met ons vrijblijvend contact op bel ons op 089/ 30 49 84 of